Oborzi

Élmények és képek a munkám során .

2010. május 13., csütörtök

A Németek tesztelik a digitális autópályát

 Pár hete Németországban az A8 -son olyan furcsának tünt némelyik kamera . A napokban olvastam a Kamionhirek.hu -n , hogy miért ,  a cikket onnan vettem át . A Kamionhirek.hu ajánlom minden kamionosnak , rengeteg aktuális információt szolgáltat számunkra.

A cikk :



• Külföld

A közeljövőben előfordulhat az az eset, hogy a sofőr csak akkor értesül majd az autópályán elkövetett vétségéről és annak következményeiről, amikor a főnöke elé rakja a rendőrségi feljelentést. Olyan hibákról van szó, mint a megengedett alá kopott gumik, rossz fékek vagy a túlterhelt jármű. Ezt a jelenlegi legmodernebb technikával szándékoznak megvalósítani, szenzorok, infrakamerák segítségével.

A gyorshajtások kipostázásánál már kifejlesztett és kipróbált rendszer pedig ez esetben is használható, ha kopott a gumi és megvan a rendszám, ugyanúgy mehet a büntetés a tulajdonos címére. Ez lenne az ASSET Road névre keresztelt projekt végső célja, jelenleg azonban még csak a kísérleti stádiumban van a dolog – múlt héten a Münchent Salzburggal összekötő A8-as sztrádán zajlottak a próbamérések.

Bad Aibling-nél már beépítették a megfelelő jeladókat az aszfaltba és természetesen az infrakamerák is a helyükre kerültek. Jelenleg úgy zajlik az ellenőrzés, hogy a szenzorok egy közeli parkoló helyen várakozó rendőr autóba küldik a jelet és amennyiben rendellenességre derülne fény a rend éber őrei félreállítják az adott járművet ellenőrzésre. A teszt időszak 2010 végéig zajlik, tíz EU-tagországon kívül India és Tanzánia is résztvevője a projektnek.

S.B.

Forrás: Kamionhirek.hu    http://www.kamionhirek.hu/